Nasıl Avukat Olunur

Nasıl Avukat Olunur (Ankara)

Birçok gencin hayalidir Ankara Avukatı olmak. Birilerini örnek alır, ya da doğuştan bu mesleğe maillidir. İşte bu duygularda olanlar Nasıl Avukat Olunur sorusu ile karşı karşıya kalırlar. Bu yazımızda bilmeniz gereken detayları genel olarak ileteceğiz.

Yazı İçeriği;

  1. Ceza Avukatı Nasıl Olurum?
  2. Ankarada Avukat Olmak
  3. Avukat Olmak İçin Kendini Geliştirme

Örneğin Ankara da Avukat olmak için hem bilgi hem de beceri açısından bazı özelliklerin olması gerekir. Hukuk fakültesinde öğrenilen bilgiler hariç  analitik düşünme, etkili ve ikna edici konuşma ,okuduğunu anlama ve yorumlama azimli ve sabırlı olma ve yazma becerisi olmazsa olmaz niteliklerdir. Avukat olma yolunda ilerlerken meslekte en önemli niteliklerden sorumluluk alma ve iletişim becerileri de çok büyük bir rol oynar başarılı bir avukat olmak için.

Nasıl Avukat Olunur

Nasıl Avukat Olunur

Nasıl Avukat Olunur(Ceza Avukatı Olmak)

Ceza Avukatı Nasıl Olurum

İster Ceza Avukatı, İster İcra ya Boşanma avukatlığı olsun, hukuk fakültesini bitirmeniz gerekir. İşte detaylar;

Avukat olmak için gereken ilk kural, hukuk eğitimi veren 4 yıllık bir hukuk fakültesinden mezun olmaktır. Hukuk diplomasını aldıktan sonra zorunlu olan 1 senelik stajın tamamlanması gerekir. Bu zorunlu stajın altı ayı  adliyede, diğer yarısı  ise en az 5 sene deneyimle bir avukatın yanında tamamlanması gerekir.

Bir yıllık avukatlık stajının ardından ruhsat alınarak mesleğe ilk adım atılır. Avukatlık ruhsatı alan her avukatın bir baroya kaydolması gerekir. Her il sınırı içinde bir adet baro mevcuttur. Avukatlar, ancak bir ildeki baroya kaydolarak avukatlık mesleğini icra edebilirler.

birden fazla baroda kayıt altına girmek yasaktır. Bulunduğunuz ve hizmet verdiğiniz ilin barosunda kaydınız yapılır. Sizi tanımak ve hangi baroda kayıtlı olduğunuzu bilmek için barolardan sorgulama yapabilirler.

Örneğin Ankarada ilinde bir avukatın kayıtlı olup olmadığını /www.ankarabarosu.org.tr/default.aspx?AnaSayfa web sitesinden sorgulama yapabilirler. Örneğin; bu site için sağ kısımda bulunan İsim Soy isim kısımlarını doldurup arama tuşuna basabilirsiniz. Karşınıza avukat ile bilgi gelecektir. Mesela; ankarabarosu.org.tr/default.aspx?AnaSayfa bu sayfa gibi.

Nasıl Avukat Olunur (Kişisel Gelişim)

Avukatlık mesleğine dair bazı ilkelerden söz etmek gerekirse, şeffaflık ilkesinin önemli bir yeri vardır. Avukat, avukatlık mesleğini icra ederken şeffaf olmalı, müvekkilini yaptığı işin tüm aşamaları hakkında bilgilendirmelidir. Avukat, müvekkiline davanın gidişatı hakkındaki hukuki görüşünün yanı sıra, davanın olası sonuçları hakkında müvekkiline bilgi vermelidir. Bir diğeri ise, avukatın sır saklama yükümlülüğüdür. Avukatlık mesleği karşılıklı güven ilişkisine dayanır bu yüzden dava ile ilgili bilgileri sır olarak saklamak zorundadır.

Sırrın tutulması süresizdir, kişi vefat etse bile yükümlülük devam eder. Avukat müvekkilini savunurken objektif olmalıdır. Avukat, tarafların dava nedeniyle oluşan çekişme ve düşmanlıklarının dışında kalmalıdır böylece çözüm odaklı hareket edebilir. Avukat mesleğini icra ederken her zaman bağımsız hareket etmelidir.  Bağımsızlığını zedeleyecek işi kabul etmemelidir. Türkiyede avukatlık mesleğinde branşlaşma mevcut değildir. 

Türkiye’de avukatlık yapan bir avukat her türlü davaya girebilir. Avukatlık mesleğini icra ederken farklı bir bakış açısına sahip olmak için veya kişinin  kendisini eksik bulduğu yönlerini geliştirmek için birçok kişisel gelişim seminerleri bulunur. Örnek olarak diksiyon eğitimi, etkili iletişim yöntemleri ,ikna yöntemleri vs. Bunları içselleştirip, somut hayatta  ,pratiğe dökerek meslek hayatında olası çıkabilecek problemlerden en acısız şekilde kurtulmak ve aynı zamanda beynin çözüm odaklı çalışmasını sağlayarak karşı karşıysa kalınan olayların gidişatını kolaylaştırdığı  muhtemeldir.

Benzer Yazılarımız

Uyuşturucuyu Kullanma ve Bulundurma Suçu
UyuÅŸturucuyu Kullanma ve Bulundurma Suçu Türkiye, uyuÅŸturucu kullanımı ve bulundurulmasÄ...
Yabancıların Türkiye’de Åžirket Kurması
Yabancıların Türkiye’de Åžirket Kurması (Ä°ÅŸ Yeri Açması) Yabancıların Türkiye...
İşçi Davaları Avukatları
İşçi Davaları Avukatları İşçi Davaları Avukatları, İş hukuku alanında; bir yandan...
Gasp Suçu
Gasp Suçu (Yağma) Gasp Suçu, bir kişinin, başka bir kişinin sahip olduğu bir mal varlı...
Ankara EPDK Avukatı
Ankara EPDK Avukatı (Av.Volkan Gözüyukarı) Ankara EPDK Avukatı olarak doğal gaz, elektri...
Asliye Ceza Avukatı
Asliye Ceza Avukatı (Ankara) Hukuk alanının belkide en yoÄŸun dalı Ceza Davaları alanıdÄ...
Ceza Avukatı Önerisi
Ceza Avukatı Önerisi Ceza Avukatı Önerisi için birçok Hukuk Bürosundan veya Avukatlarda...
Ankara Boşanma Avukatı
Ankara Boşanma Avukatı  Ankara Boşanma Avukatı boşanma kanununun her alanında sahip old...