İş Kazası Hukuku
İş Kazası Hukuku Ankara Avukatı
İş Kazası Hukuku alanında uzman Ankara Avukatı ya da Avukatları ile görüşüp detaylı bilgi isteyebilirsiniz. Alanında uzman bir avukat sizlerin aklınızda bulunan tüm soruları doğru cevaplar. İş Hukuku Davaları ile ilgili yazımızı da okumak isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır.
İş kanuna göre iş kazalarının tanımı çoğunluk tarafından sanıldığı gibi iş yaparken meydana gelen kazalar değildir. İş Kazası Avukatları size iş kazaları hakkında birçok ayrıntılı bilgi verebilir ve size danışmanlık yaparak mahkemede haklarınızı savunabilir.
Ülkemizde en yaygın bilinen yanlışlardan birisi iş kazalarının iş yerinde iş yaparken meydana gelmiş olmasının gerektiğidir. İş Kazası Hukuku görevlerini üstlenebilecek alanında deneyimli Ankara İş Kazası ile irtibata geçebilirsiniz.İş kazaları aşağıdaki şekilde meydana gelebilir:
- Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada,
- İşveren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısıyla,
- Sigortalının işveren tarafından görevle başka bir yere gönderilmesi yüzünden asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda,
- Emzikli kadın sigortalının çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda,
- Sigortalıların işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere toplu olarak götürülüp getirilmeleri sırasında meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen özre uğratan olaydır.
Yukarıda bulunan maddelerde de görüldüğü üzere süt iznine giden bir çalışan bu zaman diliminde bir kazaya uğrarsa bu da işyeri kazalarına girmektedir. Bunun gibi birçok farklı kaza işyeri kazası olarak sayılabilir.
Çalışan kaza geçirdiyse işveren tarafından, kolluk kuvvetlerine derhal ve Kuruma da en geç kazadan sonraki 3 iş günü içinde bildirilmesi zorunludur. Ancak, bu süre, iş kazasının işverenin kontrolü dışındaki yerlerde meydana gelmesi halinde, iş kazasının öğrenildiği tarihten itibaren başlar. Bildirim işveren tarafından yapılmamış ise kazalı işçi tarafından yerine getirilmelidir.
Bunun dışında işçi, işveren tarafından hakaret, tehdit, cinsel taciz veya mobbinge maruz bırakılırsa, işçinin aile üyelerinden birine kötü sözler söylenir veya aile bireylerinden biri aleyhine suç işlenirse, iş arkadaşlarından biri bu davranışları sergiler ve işçi önlem alınması için bu durumu işverene bildirmesine rağmen işveren gerekli önlemleri almazsa, iş akdi feshedilerek kıdem tazminatına hak kazanılır. İş Kazası Avukatları sizlere ayrıntılı bilgi verecektir.
İş Kazası Avukatları kıdem tazminat alacağı davalarında tecrübeli avukatlardır. İşçi işyerinden herhangi bir sebepten dolayı ayrılabilir. işveren iş kanunu gereği işçiye tazminat ödemek zorundadır. Ankara’da yaşayan işçi işinden kendi isteğiyle ayrılırsa kıdem tazminatı alamaz. Kıdem tazminatı brüt ücret üzerinden hesaplanır. Yalnızca damga vergisi kesintisi yapılır. İşçinin kıdem tazminatı hakkı kazanabilmesi için aynı işyerinde bir yılını doldurmuş olması gerekir. Ankara İşçi Avukatı bu gibi konulara hakim olmalıdır.