İşçi Avukatı Önerisi

İşci Avukatı Önerisi Ankara

İşçiler bazı durumlarda işyerleriyle ilgili sorunlar yaşayabilirler. Bu gibi durumlarda haklarını aramak için bir avukata ihtiyaç duyarlar ve çevrelerinden veya internetten İşçi Avukatı Önerisi araştırması yaparlar.

İşçi ve işveren arasındaki sorunların çözümünde en iyi profesyonel bir avukatla çalışmaktır. İşler daha fazla karışmadan veya dava açımı için zaman aşımı gerçekleşmeden önce bir avukata başvurarak hakkınızı aramanız en doğrusu olacaktır.

İşci Avukatı Önerisi

İşci Avukatı Önerisi

Buraya tıklayarak İşçi Davaları Avukatı yazımıza ulaşabilirsiniz. 

İşçi Avukatı Önerisi ve İş Hukuku Hizmetleri

İşçi avukatına ihtiyaç duyulan alanlardan birisi kıdem tazminatıdır. Bununla ilgili çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. İş hukuk alanında kıdem tazminat alacağı davalarında tecrübeli avukatlardır. İşçi işyerinden herhangi bir sebepten dolayı ayrılabilir. işveren iş kanunu gereği işçiye tazminat ödemek zorundadır.  İşçi Avukatı Önerisi ile kıdem tazminatı brüt ücret üzerinden hesaplanır. Yalnızca damga vergisi kesintisi yapılır. İşçinin kıdem tazminatı hakkı kazanabilmesi için aynı işyerinde bir yılını doldurmuş olması gerekir. İş hukuk alanında avukat bu gibi konulara uzman olmalıdır. Ankara İşci Avukatı Önerisi için yakın çevrenizden destek isteyebilirsiniz.

İşçinin haklarından biri de ihbar tazminatı alacağıdır. İhbar tazminatı: “Süresi belli olmayan sürekli hizmet akitlerinin İş Kanunu’nun 13. maddesine uyulmadan sona erdirilmesi halinde işçi işini bırakırsa işveren işçiye tazminat ödemek zorundadır”.  İşçi avukatı önerisi ile çalışacağınız avukat olarak işçinin isteği doğrultusunda ihbar tazminat davası açabilir.

İşçilerin iş sözleşmesinin, işveren tarafından fesih hakkının kötüye kullanılarak sona erdirildiğinde , işveren işçiye bildirim (ihbar) süresinin üç katı tutarında tazminat ödemek zorundadır. Örneğin işveren işçisi sadece kendi aleyhinde tanıklık etti diye işçiyi işten çıkarırsa bu kötü niyetli bir işten çıkarmadır ve kötü niyet tazminatı ödemek zorunda kalabilir.

  1. Bir işçi geçerli bir sebep bulunmadan veya sebep gösterilmeden işten çıkarılamaz. 4857 sayılı Kanun’un 20. maddesinde bu açıkça belirtilmiştir. Bu kanunla iş ilişkisi sürekliliği ve istikrarı sağlanmak hedeflenmiştir.  Aynı İş Kanunu’nun 18, 19, 20, 21, 22 ve 29. maddeleri ile işverenin bireysel ve toplu işçi çıkarması halleri sınırlandırılmış ve kurallara bağlanmıştır. Ayrıca İş Kanunu madde 116 uyarınca, İş Kanunu’nun 18, 19, 20, 21 ve 29. maddeleri, 5953 sayılı Basın İş Kanunu’na kıyas yoluyla uygulanacaktır. İş hukuk alanında uzman avukat olarak sizin için dava açabilir ve davayı takip edebilir. Gerekli delilleri toplayabilir.

Benzer Yazılarımız

Ankara Boşanma Avukatı
Ankara Boşanma Avukatı  Ankara Boşanma Avukatı boşanma kanununun her alanında sahip old...
Ankara İşci Avukatı
Ankara İşci Avukatı – Hukuk Bürosu Ankara İşci Avukatı neler yapar? Sizleri nası...
Koranavirüs İşci Hakları
Koranavirüs Ve Çalışma Hayatı Salgın sebebiyle (Koranavirüs- Covid-19) İşci ve İşve...
Bayan Avukat
Bayan Avukat (Ankara) “Bayan Avukat: Kadınların Adaletin Önündeki Engelleri Aşması...
Ankara Miras Avukatı
Ankara Miras Avukatı Bir kişinin ölmesi veya kesin olarak gaipliğine karar verilemesi üze...
Ankara İş Hukuku Davaları
Ankara İş Hukuku Davaları Avukatı Ankara İş Hukuku Davaları Avukatı ya da Avukatları ...
Kiracı Ev Sahibi Davaları
Kiracı Ev Sahibi Davaları Son zamanlarda, kiracı ve ev sahibi (mülk sahibi) arasında kira...
Covid-19 Salgını Kira Sözleşmelerine Etkisi
Koronavirüs (Covid-19) Salgını ve Kira Sözleşmelerine Ekisi Koranavirüs (Covid-19) küre...